Noin vuoden verran,

Kuten olen ”matkaa” sivullakin todennut, yrittäjyys ei ole ollut se nuoren miehen haave. Yrittäminen ja näkemys yrittämisestä, on kehittynyt reilun 10 vuoden aikana. Oli myös mahdollisuus, että toimisin tällä hetkellä eri ympäristössä, mutta kaikella on aina tarkoituksensa. Kun asioihin suhtautuu mahdollisuutena, kaikki on mahdollista.

En ole yrittäjä vain yrittämisen ilosta, vaan sen tuoman mahdollisuuden johdosta

Olen vuosien varrella nähnyt ja kuullut monia inspiroivia, opettavia ja ei aina niin mukavia tarinoita yrittämisestä. Velocen synnyn taustalla merkityksellisimpinä tekijöinä ovat halu saada mahdollisuus kehittää työympäristöä ja -yhteisöä, työskentelymenetelmiä, kehittää esihenkilötaitoja, sähkösuunnittelu- ja valvontatuotteiden kehitys sekä erilaisten kasvutarinoiden mahdollistaminen.

En ole yrittäjä vain yrittämisen innosta, vaan sen tuoman mahdollisuuden johdosta. Yrittäjänä minulla on avaimet luoda näille taustatekijöille se oikea mahdollisuus.

Tuotteiden ja yrityksen kehittäminen

Kehittäminen, kehittäminen ja kerran vielä kehittäminen. Velocen toiminnan kulmakiviä on jatkuva kehittäminen, on kyse tuotteista, työympäristöstä tai esihenkilötoiminnasta, mitä tähän ympäristöön vai voi liittyä.

Usean vuoden ajan olen saanut toimia suunnittelutehtävien ohella aina hankkeiden valvontatehtävissä suunnittelun jatkeeksi. Ja viimeisen vuoden aikana päätehtävinä ovat olleet rakennuttamis- ja valvontatehtävät. Nämä ovat olleet oman kehitykseni ja valvojan- sekä suunnittelutuotteiden kehittämisen osalta tärkeimmät tehtävät viime aikoina. Tehtävät ovat avanneet ja muuttaneet monia käsityksiä näistä rooleista ja miten esimerkiksi suunnittelijan tulee näitä tehtäviä omalla suunnittelutuotteellaan tukea. Tai kuinka tärkeää valvojan on olla työmaalla se ennakoiva ja urakoitsijan suoritusta tukeva linkki. Ja mikä vaikutus näillä on siihen rakentamisen valmistumiseen ja aina tilaajan arkeen kohteen luovutuksen jälkeen.

Ensimmäisen vuoden aikana Veloce on luonut oppimisverkostoa

Verkostoituminen on monella tapaa yrittäjälle arjen asia. Ensimmäisen vuoden aikana yhtenä asiana Veloce on luonut kehitys ympäristöä, ehkä termi oppimisverkosto kuvaa asiaa parhaiten, jonka tavoitteena on kehittää yritystä ja sen tuotteita. Verkostoon kuuluu ammattilaisia eri osa-alueilta, markkinointiyrityksiä, rakennusliikkeitä, laitetoimittajia, sähköurakoitsijoita, eri alan suunnittelijoita ja rakennuttajakonsultteja, valvojia jne. Eli hyvin monipuolisesti. Oppimisverkoston avulla voimme Velocella ottaa seuraavia askelia kohti parempia tuoteprosesseja joilla voimme tukea rakentamisprosessia, huomioidaan eri rakentamisen vaiheet ja osapuolet sekä valmistumisen jälkeinen aika. Annamme siis tukemme lopputuotteen lisäksi, sen eri vaiheille.

Tulevaisuus, vastausta kysyntään

Se on tällä hetkellä Velocella kirkkaana mielessä ja töitä tehdään joka päivä sen eteen. Sen verran kuitenkin aika on näyttänyt, että kaikki voi muuttua hetkessäkin. Monia erilaisia tarinoita koronan keskellä, tästä ennustamattomammaksi tilanne ei hirveänä enää voi muuttua. Ainoa mitä Velocella voimme tehdä, on uskoa itseemme ja katsoa mitä se seuraava aamu tuo tullessaan. Tilanne on sama kaikkialla.

jatkossa kasvulle annetaan selvä mahdollisuus

Vuoden ”taktisen” tauon jälkeen ovat suunnittelupalvelut olleet avoinna kuukauden päivät. Vastaanotto on ollut mieltä lämmittävä. Yrityksen kasvattaminen ei ollut lähtökohtaisesti yksi päätavoitteista. Päätavoite oli katsoa, miten saadaan Velocen tuotteet toimimaan ja oppia yrittämisestä sekä ensimmäistä kertaa elämässä tehdä sitä työtä itselleen. Se, että olen tehnyt kaiken vuoden verran täysin yksin, on ollut kehittymisen ja mielen avartamisen kannalta erittäin tärkeä vaihe.

Vuodenvaihteessa mieli alkoi vahvasti kirkastua kasvun suuntaan. Tietty varmuus ja usko kasvoi ympärillä mm. kysynnän selvästi kasvaessa suunnittelutuotteen osalta heti. Nyt on siis hyvä aika antaa kasvulle mahdollisuus ja rekrytointi onkin ollut noin viikon käynnissä.  

Kaikki saattaa tässä kuulostaa jopa liian ruusuiseltakin ja ehkä ”too good to be true” kun itsekin tätä uudelleen läpi luen, mutta aidosti voin todeta kaiken menneen nyt vuoden verran HYVIN.

Tällaista tällä kertaa, seuraavalla kerralla taidan kaivaa esiin hieman teknisempää pohdintaa arkistoista. Siihen asti, aurinkoista kevättä ja olkoon huominen hieman valoisampi meille kaikille ❤